ششمین شماره دو هفته نامه خبرى تحلیلى «پنجره» با نوشته هاى متنوعى در حوزه هاى سیاست، اجتماع، فرهنگ، بین الملل، دین و فلسفه و... منتشر شد.
نشریه پنجره در این شماره با نگاهى گذرا به کارنامه قوه قضائیه در دوره ریاست هاشمى شاهرودى عملکرد این قوه را ارزیابى مى کند.
با «آنچه بر شیخ اصلاحات گذشت» و «آیا واقعاً احمدى نژاد ?? میلیون راى داشت؟» باز هم بر دهمین دوره انتخابات ریاست جمهورى ایران گریزى مى زند و در مطلبى با عنوان «نسخه اى نه براى ایران» مدل انقلاب هاى رنگى جهان و ناموفق بودن آن در ایران را بررسى کرده و از فضاى انتخابات و حاشیه هایش خارج مى شود.
رابطه خوب دو کشور ایران و ونزوئلا و شباهت هاى دو رئیس جمهور این کشورها در مدل حکومت و مردمى بودنشان دستمایه اى مى شود تا پنجره ششم در مطلب «ونزوئلا و ایران، انقلاب ها به کجا مى روند؟» به تبیین چشم انداز آینده این دو کشور بپردازد.
بررسی چرایی وجود شرکت های واسطه ای برای دریافت وام و آگهی های بی شمار آن در جراید در غفلت نظارت دقیق پرونده اقتصادی این شماره پنجره است.
در هیاهوى رسانه اى انتخاب کابینه دهم و در حالى که بازار گمانه زنى درباره وزیران دولت دهم داغ است، پنجره همچنین سراغ وزیر نفت و اهمیت این وزارتخانه مى رود.
«چرا رئال دلار دارد؟» براى ورزشى خوان ها و «مسافرت با اعمال شاقه» براى مسافران تابستانى در بخش ورزش و سلامت این شماره آمده است.
بازخوانى گوشه اى از اندیشه هاى افلاطون با «موسیقى تنها هنر مورد ستایش افلاطون» و آرتور شوپنهاور با «دنیا پر از احمق است» در کنار نگاهى به پدیده فرقه سازى و فرقه گرایى دینى در «دین جدید من» برخى از نوشته هاى پنجره ششم در حوزه «دین و فلسفه» است.
در «تاریخ و تمدن» این نشریه این بار پنجره خود را به روى آسیاى جنوب شرقى گشوده است و جنبش هاى اسلامى را در کشورهاى آسیاى جنوب شرقى با «بنیادگرایان چشم بادامى» بررسى کرده است.
تب و تاب رسانه اى مرگ «مایکل جکسون» به پنجره ششم هم رسیده و البته از نگاهى دیگر با «گمشده در شهر نور و چراغ»، «از انسان عاصى تا حیوان مدرن»، «آیا مى توان با پرستندگان مایکل جکسون مقابله کرد» و چند مطلب دیگر پرونده اى براى این خواننده ترتیب داده است.
پنجره، مستور را پدیده قابل بحث ادبیات مى داند و از این رو در این شماره در قالب یادداشت و گفت وگو درونمایه هاى داستانى او را براى مخاطبان پررنگ مى کند.
«بتى فرو مى ریزد» عنوان یادداشتى از پرونده هاى مایکل جکسون در این شماره پنجره است که در آن مى خوانیم: «ستاره ها در دنیاى امروز چه نقشى دارند؟ پاسخ به این پرسش مقدر، مستلزم پرسش دیگرى است، ستاره ها چه کسانى هستند؟ این سؤال ها نسبت ما را با دنیاى جدید روشن مى کند. نسبتى که اسیر ابهام است، ابهامى جا خوش کرده بر شکاف سنت و مدرنیته.»